سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ثبت شرکت

نظر

چنانچه قصد ثبت شرکت دارید حتما یکی از کلیدی ترین سوالاتی که برای شما پیش می آید این است که مالیات شرکت ها چقدر خواهد بود؟ برا ی اطلاع از مقررات مالیاتی شرکتها و موسسات ایرانی و خارجی با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.


 مقررات مالیاتی شرکتها و موسسات ایرانی و خارجی


بند اول – مالیات بر درآمد شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری

پیش از اینکه بدانیم میزان مالیات شرکت ها چقدر است باید بدانیم که کدام یک از شرکت ها مشمول مالیات و کدام یک معاف از مالیات هستند؟

شرکت های تجارتی مشمول مالیات را می توان به شرح زیر طبقه بندی نمود :


الف – شرکت هایی که صد در صد سرمایه آنها متعلق به دولت یا شهرداری ها می باشد


  • این شرکت ها مکلفند در ظرف چهار ماه بعد از سال مالی به حوزه مالیاتی مرکز اصلی شرکت مراجعه نموده و ترازنامه و حساب سود و زیان خود را به حوزه مزبور ارائه و مالیات متعلقه را پرداخت نمایند.
  • از کل درآمد مشمول مالیات ، به نرخ 25? به عنوان مالیات اخذ می شود .
  • از جمع درآمد پس از کسر 25? مالیات مزبور نسبت به بقیه نرخ ماده 131 قانون مالیات های مستقیم مالیات تعلق می گیرد، در صورتی که شرکت تجارتی ، سهامداران متعدد دولتی داشته باشد بقیه در آمد به نسبت سهام آنان تقسیم و سهم هر یک از آنان به طور مجزا مشمول مالیات به نرخ ماده 131 خواهد بود . ( مستفاد از ماده 105 ق. م. م.)
  • شرکت های دولتی فوق الذکر از معافیت های مالیاتی ( به استثنای معافیت کشاورزی استفاده نمی کنند. توضیح آنکه شرکت های غیردولتی از معافیت های مقرر در قانون مالیات ها استفاده می نمایند و برای سازمان گسترش مجوز خاصی به تصویب رسیده که به موجب آن ، سازمان گسترش و صنایع ایران و شرکت های تابعه آن مشمول معافیت مقرر در مواد 132 و 138 ق.م.م بر حسب مورد می باشند ( ماده 105 ق.م.م 1380/ 11 / 27 ).
  • چنانچه صورت های مالی ، مورد رسیدگی سازمان حسابرسی دولتی قرار گرفته و به تأیید مجمع عمومی نیز برسد و در موعد مقرر ارائه گردد از نظر مالیاتی محتاج به رسیدگی مجدد نخواهد بود .

ب – شرکت هایی که قسمتی از سرمایه آنها به طور مستقیم متعلق به دولت یا شهرداری ها می باشد.

این شرکتها را می توان به دو دسته تقسیم کرد.


1- سهام دولت ، بیش از 50 ? می باشد


این شرکت ها نیز مکلفند ترازنامه و حساب سود و زیان خود را ظرف چهار ماه پس از پایان سال مالی به حوزه مالیاتی محل مرکز اصلی شرکت تسلیم و مالیات متعلقه 25? به نسبت درآمد سهم دولت بوده و بقیه به نرخ ماده 131 ق.م.م خواهد بود.

چنانچه سهم الشرکه دولت به چند شرکت تعلق داشته باشد ، سهم مزبور به نسبت سهام شرکت ها تقسیم شده و مالیات بر اساس ماده 131 مذکور محاسبه می شود.


2. سهام دولت معادل 50% و یا کمتر در شرکت باشد


در این صورت سهم دولت از معافیت مالیاتی برخوردار نبوده ، ولی سهم بخش خصوصی از معافیت مالیاتی منتفع می گردد . ضمنا این قبیل شرکت ها مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی می باشند.


ج- مالیات شرکت ها یی که اموال آنها به حکم قانون و یا دادگاه صالح ملی مصادره شده و به عنوان شرکت دولتی شناخته شده باشند. (ماده 4 قانون محاسبات عمومی)


این شرکت ها از نظر مالیاتی تابع مقررات حاکم بر شرکت های دولتی می باشند – نهادهای انقلاب که از طرف هیأت وزیران احصاء شده مشمول پرداخت مالیات نمی باشند ( بند 2 ماده 2ق.م.م).

ضمنا به موجب فرامین خاص، برخی از بنیادها از پرداخت مالیات معاف شده اند، مانند : بنیاد مستضعفان ، بنیاد پانزده خرداد ، آستان قدس رضوی.

 

ادامه مطلب را در این لینک بخوانید :

https://ثبتشرکت.com/%d9%85%d8%a7%d9%84%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d8%b4%d8%b1%da%a9%d8%aa-%d9%87%d8%a7/